Transport

Liker du å skru? Eller drømmer du om et liv på landeveien? Lokale bedrifter laster og losser tusenvis av forsendelser i løpet av en uke. Behovet for faglærte vognførere øker og det stilles strenge krav til sikre og effektive leveranser. En god yrkessjåfør gjør veiene tryggere.

Kort om bransjen

Gods- og persontransport gir deg mange spennende utfordringer knyttet til presisjon, teknisk kompetanse og kundebehandling. Lastebiler fungerer som midlertidige lager mellom produsenter og mottakere, som innebærer at sjåfører må kunne forretningsdrift, og oppdragene skal utføres på en måte som gjør at risikoen for ulykker, skader og miljøforurensing blir minst mulig. I Norge selges det mer kjøretøy enn noen gang, og de blir stadig mer avanserte. Det er gode nyheter for alle slags bilforretninger og autoriserte verksteder. En bil er i dag så komplisert at det kreves fagkunnskap i alle ledd.

Muligheter etter utdanning

Liker du å omgås mennesker kan du jobbe som buss,- eller taxisjåfør. Ser du for deg lange turer til fjerne strøk, kan du kjøre trailer eller bli kurér. Transportbedrifter trenger også noen til å ta seg av store logistikkutfordringer. I bilbransjen er de blant annet ute etter selgere, mekanikere, bilopprettere og lakkerere.

Bil

Ønsker du en utdanning med interessante og spennende arbeidsoppgaver?
Er du like flink med hendene som med hode? Liker du motorer, elektro og mekanikk? Da er bilbransjen noe for deg!

Kort om bransjen

Hvert år ruller ca. 130.000 nye kjøretøy ut på norske veier. Disse er spekket med ny teknologi og lekkert design, vi trenger deg som vil jobbe med å holde disse i god stand slik at de ruller mange mil! For å jobbe som mekaniker på dagens høyteknologiske kjøretøy må du ha kunnskaper og ferdigheter innen elektroteknikk, elektronikk, datateknologi og nettbaserte løsninger. Du bør ha godt håndlag, praktisk sans og være ansvarsbevisst. Du bør også ha gode kommunikasjonsevner og være serviceinnstilt, da kundebehandling ofte er en del av hverdagen. Alt dette lærer du gjennom skolegangen på videregående skole, og ute i bedrift i læretiden.

Muligheter etter utdanning

Det er stor etterspørsel etter fagfolk i bransjen, og du blir svært ettertraktet som arbeidstaker! Du kan bli mekaniker både på bil, båt, motorsykkel og sykkel. Du kan også jobbe med ulike typer tilpasning av kjøretøy, og du kan utdanne deg innen reparasjoner på skadde kjøretøy i bilskade og lakkeringsfagene. Du kan også jobbe med salg i bilbransjen, både innen salg av rekvisita, og salg av biler.

Skroll til toppen