Bygg & anlegg

Ingenting slår følelsen av å ferdigstille et byggverk som har betydning for andre enn deg selv. Å se et hus, en tunnel eller en bro bli virkelighet er inspirerende. Å da kunne slå seg på brystet og vite at dette er det faktisk jeg som har laget dette gir en god følelse. Bygg & anlegg er en stor næring i Indre Østfold.

Kort om bransjen

Her blir barnedrømmer om å kjøre store gravemaskiner til virkelighet og alle får sitt eget spikerbelte. Fra grovarbeidet, der fjellmasser sprenges bort, til grunnmuren er på plass, bygget tar form, rør og ventiler installeres og malerne legger siste strøk på veggene, er det utrolig mange oppgaver som forutsetter at alle vet hva de holder på med. Dette er jobber for deg som liker å ta i et tak og ikke er redd for å bli skitten på hendene, samtidig som du vet at godt håndverk er synlig i de små detaljene.

Muligheter etter utdanning

Det kan hende du vil bli tømrer, murer, rørlegger, blikkenslager, sprengningsekspert eller noe annet som setter adrenalinet i sving. Hvis ikke, kan du lære om bergarter og landmåling, arkitektur og generelle lovbestemmelser, eller kanskje du vil bli prosjektleder? Det er stor etterspørsel etter håndverkere i Indre Østfold regionen.

Skroll til toppen